İcazet Merasimimiz Gerçekleşti

Gümüşhânevî Derneği – GÜMÜŞ İLİM MERKEZİ’nin düzenlediği icazet merasimi Ahmed Ziyâüddîn Gümüşhânevî Camii’nde yapıldı.

6 Arapça ve 6 Hafızlık icazetinin verildiği merasime İl Müftüsü Ercan Aksu Hocaefendi, İsmailağa Camii İmam Hatibi Salih Topçu Hocaefendi, il dışından çok sayıda ilim adamı ve hocaefendiler ile vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma Türkiye birincisi Hafız Mahmut Sağır Hocaefendi’nin Kur’an tilaveti ile başlayan merasim İl Müftüsü Ercan Aksu’nun konuşması ile devam etti. Bu güzel hizmetlerin gerçekleştirilmesi ve böyle güzide öğrencilerin yetişmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Aksu, bu tarz hizmetlerin artması temennisinde bulundu.

İsmailağa Camii İmam Hatibi Salih Topçu Hocaefendi konuşmasında bu gibi programlara katılımın tören, şenlik, eğlence gibi programlara olan katılımdan fazla olması gerektiğini belirtti ve bu noktada Gümüşhane halkından daha fazla destek beklediklerini ifade etti.

Son olarak kürsüye gelen Gümüş İlim Merkezi Başmüderrisi Kadir Naci Köktaş Hocaefendi, yapılan hizmetler hakkında kısa bir bilgilendirme yapıp icazet alacak olan talebelerini tanıttı.

Öğrencilere icazet belgelerinin verilmesinin ardından Mustafa Ekin Hocaefendi’nin duası ve yemek ikramı ile merasim son buldu.

Gümüşhanevi Derneği - GİMER (Gümüş İlim Merkezi)

Canca Mahallesi - Zanka Caddesi
No:6 / GÜMÜŞHANE

© 2024 - Gümüşhânevî Derneği, İSDEF (İsmailağa Dernekler Federasyonu) üyesidir.